Új korlátozást vezetnek be: kijárási tilalom lesz éjfél és hajnali öt óra között a koronavírus terjedése miatt Koszovóban

Forrás: AFP/Jorge Guerrero -
Koszovó kijárási tilalom koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Koszovóban, hogy lassítsák a koronavírus terjedését az országban, így az ott lakók éjfél és hajnali öt óra között nem léphetnek az utcára - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap kedden.

Ezenfelül a Koszovóba belépőknek igazolniuk kell, hogy megkapták a koronavírus elleni valamelyik védőoltás mindkét adagját, egy adag felvétele esetében pedig negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk, vagy igazolást arról, hogy átestek a betegségen.

Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A közigazgatásban dolgozóknak, az egyetemistáknak, a tömegközlekedés résztvevőinek, valamint a bevásárlóközpontok és a vendéglátóhelyek látogatóinak is bizonyítaniuk kell, hogy megkapták mindkét oltást, vagy ha csak az első adagot, akkor szintén negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 1565-tel 1 265 228-ra, Koszovóban néggyel 161 139-re, Észak-Macedóniában 101-gyel 217 301-re, Montenegróban 157-tel 158 466-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 267-tel 277 658-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 38-cal 11 955-re, Észak-Macedóniában 13-mal 7654-re, Montenegróban kettővel 2329-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 33-mal 12 732-re növekedett. Koszovóban az elmúlt napon nem volt halálos áldozata a kórnak, a halottak száma így 2985 maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.