Szülők figyelem! Fontos információt tettek közzé a koronavírus elleni oltással kapcsolatban

Forrás: AFP -
vakcina gyermekek oltás koronavírus időpontfoglalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai naptól elérhető az internetes időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához. Azok a szülők tudnak belépni a rendszerbe, akik az elmúlt napokban már hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket, és regisztrációjukat már érvényesítették.

December 15-én kezdődik a gyermekek oltása az erre kijelölt oltópontokon. Az első gyermekvakcina-szállítmány várhatóan kedden érkezik Magyarországra, és 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé. Minden 5-11 éves gyermek oltható, az oltásnak nincs ellenjavallata, kivéve az akut, lázas megbetegedés.

A szülők az EESZT időpontfoglalóban tudják oltásra regisztrálni gyermekeiket

Az 5-11 éves gyermekek esetében természetesen a vakcina nem választható, az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech vakcinát ajánlja fel - írja a Bors.

A kórházi oltópontok mellett a vakcinát igénylő gyermekorvosoknál is elérhető lesz az oltás.

Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele oltható el, a másik felét félreteszik a második oltáshoz. A második oltás a gyermekeknél is az első után 3 héttel lesz esedékes.

Antitestek reakciója koronavírus-fertőzés esetén (illusztráció) Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.