Halála előtt nem sokkal még versenyzett a 17 éves gimnazista

halál gyász országos bajnokság vívás 17 éves fiú verseny Könyves Kálmán Gimnázium sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy korábban megírtuk, az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium 17 éves diákja egy testnevelés óra előtt lett rosszul: akkor még úgy tűnt, hogy életét tanárai és a mentősök megmentették. 

Majd jött a hír, hogy a fiú szervezete hétfőn feladta a harcot, a fiatal gimnazista a kórházban elhunyt.

Forrás: Shutterstock

A Könyves Kálmán Gimnázium diákjáról edzői, tanárai azt mondták, sosem panaszkodott fájdalomra, rosszullétre, viselkedése mindig is sportolóhoz méltó volt.

A fiatal sportoló a Ferencváros igazolt párbajtőrvívója volt, a magyar szövetséget az átigazolásáig őt edző Kovács Attila tájékoztatta a tragédiáról.

Debreczeni Ákos halála előtt másfél héttel, november 27-én még egyéni bajnokságon vett részt, ott még nem volt jele a napokkal később bekövetkezett tragédiának. A Bors úgy tudja, klubtársai a tragédia után le akarták mondani a csapatbajnokságon való szereplést, de végül meggondolták magukat, hogy barátjukért, Ákosért vívjanak a csapattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.