A karácsony sosem lesz már a régi: így változnak meg a karácsonyi ajándékozási szokásaink

Forrás: Shutterstock -
karácsony ajándékozás ajándékozási szokások változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy felmérés szerint végleg megváltozhatnak a karácsonyi ajándékozási szokások.

Egy felmérés szerint az európaiak több mint harmada, míg a magyaroknak majdnem a harmada gondolja, hogy a karácsonyok nem lesznek többé olyanok, mint a járvány előtt. A karácsony előtti költekezést sokan teherként élték meg korábban is, és most úgy tűnik, hogy a családok jelentős része nem is fog annyit fizetni ajándékokért, mint eddig - tették hozzá.

Végleg megváltozhatnak a karácsonyi ajándékozási szokások egy felmérés szerint. Forrás: Shutterstock

Magyarország a hitelfelvétel elutasításában vezet, csupán 7 százalék venne kölcsönből ajándékot, ami alig fele az európai átlagnak. Az Intrum a hitelezéssel szembeni általános óvatossággal magyarázza mindezt. A belföldi felmérések másik fontos tanulsága, hogy az itt élők csaknem háromnegyede figyel a környezetterhelés mérséklésére, 62,5 százalék ugyanakkor arra panaszkodik, hogy a fenntartható termékek drágák, ezért nem tud annyira környezettudatosan élni, mint szeretne. Az Európai fogyasztói fizetési jelentés 24 ország több mint 24 ezer fogyasztójának válaszai alapján készült. A kutatás augusztus végén zárult, de az ünnepi teveikről is megkérdezték az embereket - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.