Koronavírus - Hatalmas a pánik: a múlt heti koronavírus-fertőzések 73 százaléka az omikron variánshoz volt köthető Amerikában

Forrás: AFP -
omikron Egyesült Államok koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az Egyesült Államokban a múlt heti koronavírus-fertőzések 73 százaléka az omikron variánshoz volt köthető - derült ki amerikai járványügyi hivatal (CDC) hétfőn közzétett adataiból.

Ez hatalmas ugrást jelent az egy héttel korábbi, mintegy 12,6 százalékos becsléshez képest. Az amerikai egészségügyi hatóságok eredetileg 3 százalékra becsülték az említett hétre vonatkozó adatokat, de később felfelé módosították a számot.

Forrás: AFP

Az omikron koronavírus-változat, ami most az országban a domináns törzs, a második helyre szorította a delta variánst. A CDC becslése szerint a közelmúltban a delta az esetek negyedét okozta. Egyes tagállamokban a fertőzések több mint 90 százaléka az omikron változattal hozható összefüggésbe.

A delta variáns súlyos hulláma nyáron érte el az Egyesült Államokat. Szeptemberben az új fertőzések száma visszaesett, de október óta ismét emelkedett, és különösen az utóbbi napokban nőtt meg erőteljesen.

A világjárvány kezdete óta több mint 800 ezer ember halt meg az Egyesült Államokban koronavírus-fertőzés miatt. Az ország oltási kampánya erősen indult, de az utóbbi időben nehezen haladt előre. A 330 millió lakos mintegy 61,5 százaléka két vakcinát kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.