Az egészségügyi miniszter aggasztó bejelentése: nem lehet megakadályozni az ötödik hullámot ebben az országban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon -
egészségügyi miniszter ötödik hullám koronavírus Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem lehet megakadályozni, hogy az új típusú koronavírus omikron nevű variánsa elindítsa a koronavírus-járvány újabb, ötödik hullámát Németországban, de lehet tenni azért, hogy minél kevesebb áldozata legyen - mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere szerdán Berlinben.

Karl Lauterbach kiemelte, hogy a védekezés legfőbb eszköze az emlékeztető oltás, amelynek beadására "különösen offenzív kampányt" szerveztek. Az első harmincmillió adagot várhatóan már karácsonyig beadják, január végéig pedig újabb harmincmilliót.

Németország így messze az európai uniós átlag felett teljesít - tette hozzá Andreas Gassen, az egészségbiztosítási pénztárak finanszírozásával működő rendelőkben dolgozó orvosok országos érdekképviseletének (KBV) vezetője, ismertetve, hogy csaknem 84 ezren vesznek részt a kampányban.

Koronavírus - Miniszter: nem lehet megakadályozni az ötödik hullámot Németországban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője elmondta, hogy

számításaik szerint 1-3 héten belül az omikron lesz a domináns variáns Németországban. Eddig 540 omikron-fertőzést és 1848 omikrongyanús esetet jelentettek az RKI-nek

- közölte.

Kiderült, mi az omikron variáns leggyakoribb tünete - az emberek 90%-át érinti

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.