Kedden reggel történt a szörnyű baleset, amiben három fiatal lányt gázolt el egy autós Mezőkövesden. A gyalogosok már a zebra közepén jártak, amikor az autó közéjük hajtott. Az egyikük több métert repült.

A szemtanúk szerint a kék Skodát vezető fiatal fékezés nélkül hajtott a lányok közé, akik már a zebra közepén jártak. Az egyikük rázuhant a szélvédőre és onnan repült tovább. Hatalmas szerencse, hogy mindhárom lány csak könnyebb sérüléseket szenvedett a horrorbalesetben.

A sofőr nem hajtott gyorsan, ennek is köszönhető, hogy a lányok épségben megúszták. A férfi ütközés után azonnal kipattant a járműből és a földön fekvő fiatalokhoz sietett. A mentősök két autóval érkeztek a helyszínre, a könnyű sérülteket pedig megfigyelésre az egri kórházba szállították.

Az egyik szemtanú szerint nem véletlen, hogy az autós nem látta a lányokat a zebrán, a Borsnak mesélt a balesetről.

Azt hittem, hogy párás (a szélvédő), de aztán rájöttem, hogy az egész be volt fagyva. Döbbenet, hogy így kiment a forgalomba valaki.

A rendőrség is megerősítette az információt, miszerint a sofőr nem gondoskodott a szélvédő megfelelő fagymentesítéséről. Annak ellenére, hogy nem történt súlyos baleset, az egyik lánynak tört csak el két ujja, a rendőrség az esetet így is büntetőeljárás keretében vizsgálja.