Újabb figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt: itt lehet hó, ónos eső

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
időjárás ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyére ismét figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben első fokú figyelmeztetés.

Azt írták: a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig előfordulhat ónos szitálás. Késő délutántól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső. Ennek pontos mennyisége bizonytalan, így az említett térségekben akár másodfokú riasztást is kiadhatnak.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokban mértnél valószínűleg jóval kevesebb lesz.

Kitértek arra is, hogy kedd este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik. Ezt idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső váltja fel, és a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig maximum 3-4 centiméter friss hó várható - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.