miért halt meg Avicii öngyilkosság Avicii halála Avicii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű svéd lemezlovas négy évvel ezelőtt önkezével vetett véget az életének. Az egyedi hangzású, bármikor felismerhető pörgős dalairól ismert zenész egészségügyi gondokkal is küzdött, de a függősége vezetett a tragédiához.

Avicii hosszú évek óta küzdött különféle betegségekkel. A hirtelen jött, hatalmas népszerűséggel nem tudott megbirkózni, folyamatosan kimerült volt és felerősödött az alkoholfüggősége. Ez pedig nem tett jót amúgy is gyengélkedő szervezetének. Karrierje végén több koncertet is egészségi állapota miatt volt kénytelen lemondani.

Az alkoholproblémák miatt végül rehabra ment, ami valósággal felüdülés volt számára. Habár az orvosai azt javasolták neki, legalább egy éven keresztül ne igyon, mégis azokra hallgatott, akik szerint a mértékletesség a megoldás kulcsa. Avicii a naplójában őszintén írt az utolsó napokról, arról, hogy a rehabon érezte magát igazán jól.

Úgy érezte, soha sem ér véget a koncertsorozata Fotó: Hajdú D. András - Origo

Avicii életéről és az öngyilkosságig vezető útról most könyv készül, az író pedig nem csak a családtagokkal, barátokkal beszélget, hanem áttanulmányozza a zenész egykori naplóját is. A kutatómunka során bukkant a fenti megrendítő vallomásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.