A népszerű svéd lemezlovas négy évvel ezelőtt önkezével vetett véget az életének. Az egyedi hangzású, bármikor felismerhető pörgős dalairól ismert zenész egészségügyi gondokkal is küzdött, de a függősége vezetett a tragédiához.

Avicii hosszú évek óta küzdött különféle betegségekkel. A hirtelen jött, hatalmas népszerűséggel nem tudott megbirkózni, folyamatosan kimerült volt és felerősödött az alkoholfüggősége. Ez pedig nem tett jót amúgy is gyengélkedő szervezetének. Karrierje végén több koncertet is egészségi állapota miatt volt kénytelen lemondani.

Az alkoholproblémák miatt végül rehabra ment, ami valósággal felüdülés volt számára. Habár az orvosai azt javasolták neki, legalább egy éven keresztül ne igyon, mégis azokra hallgatott, akik szerint a mértékletesség a megoldás kulcsa. Avicii a naplójában őszintén írt az utolsó napokról, arról, hogy a rehabon érezte magát igazán jól.

Úgy érezte, soha sem ér véget a koncertsorozataFotó: Hajdú D. András - Origo

 

A kórházban töltött napok voltak a legszorongásmentesebb és legstresszmentesebb napok, amelyekre az elmúlt hat évben emlékszem. Ezek voltak számomra az igazi vakációk, bármilyen nyomasztóan is hangzik. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor az extrém fájdalmak semmivé váltak, és tudtam, hogy itt senki nem vár el tőlem mást, csak azt, hogy felépüljek. Ez rendkívüli megkönnyebbülés volt ahhoz az őrült menetrendhez képest, amelyet addig tartottam...A lélek kihullása az utolsó kapaszkodó, mielőtt újraindul! – idézte a zenész szavait a szeretlekmagyarorszag.hu.

Avicii életéről és az öngyilkosságig vezető útról most könyv készül, az író pedig nem csak a családtagokkal, barátokkal beszélget, hanem áttanulmányozza a zenész egykori naplóját is. A kutatómunka során bukkant a fenti megrendítő vallomásra.