Gondoltad volna? Ezen a napon születik a legtöbb ember, és ezen a napon a legkevesebb

Forrás: 123rf.com -
Születés leggyakoribb születésnap szeptember születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harvard Egyetem kutatása szerint az év leggyakoribb születésnapja szeptember 16-a, a legkevésbé gyakori születésnap pedig a február 29. és január 1. 

Talán már nektek is feltűnt, hogy vannak hónapok, amikor több ismerősötöknek van születésnapja, mint máskor. A Harvard Egyetem kutatói megvizsgálták, melyik az a nap, amikor a legkevesebb, illetve a legtöbb ember születik. Arra jutottak, hogy az év leggyakoribb születésnapja szeptember 16-a, míg a legkevesebb ember február 29- én, illetve január 1-jén születik - írja a Her cikke alapján a Vous.

Szeptember 16-án születnek a legtöbben az évben. Forrás: 123rf.com

Nem meglepő módon a nyári és őszi születésszám volt a legmagasabb, ami arra utal, hogy a téli hónapokban bújnak össze leggyakrabban az emberek. Még 2013-ban végeztek közel 6500 spermiummintával egy külön tanulmányt, melyben a kutatók azt találták, hogy a termékenység nőtt a télen és tavasszal vett mintáknál, ami magasabb nyári és őszi születési arányt eredményezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.