Adolf Hitlernek is otthonról kell dolgoznia a járvány miatt

járvány pandémia Namíbia koronavírus Adolf Hitler Uunona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy afrikai politikus ugyanazt a nevet viseli, mint a hírhedt német diktátor.

Adolf Hitler Uunona egyike Afrika népszerű politikusainak. A választók Ompundja városában kimagasló, 84,88 százalékkal szavazták meg képviselőnek tavaly, így került be a namíbiai Oshana régió tanácsába. A döbbenetes névazonosság sokáig ismeretlen volt a férfi számára, gyerekként sosem hallott a diktátorról.

Uunona felnőttként tudta meg, hogy egy olyan ember nevét viseli, aki az egész világot le akarta igázni. Mint mondja, semmi köze nincs Adolf Hitlerhez, a saját nevét pedig gyerekként teljesen normálisnak tartotta. A furcsa névegyezés azért történhetett meg, mivel Namíbia egy része az első világháború kitöréséig német gyarmat volt.

Adolf életét a neve egyelőre nem nehezítette meg, a koronavírus annál inkább. A tanácsban is kitört a járvány, így minden politikus home office-ba került. A hivatal fertőtlenítését azonnal megkezdték, az érintett politikusok csak telefonon vagy videóhívással beszélhetnek egymással – idézi a német Bild cikkét a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.