Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: Minden felhő mögött ott a fény

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor párkapcsolat szerelem magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A felhők felett mindig kék az ég, és mindig ragyog a nap – mondja az optimista.

A pesszimista azonnal rávágja: De egyetlen felhő is elég, hogy elsötétítse a napot.

A bölcs szerint: A felhők ilyenek. Néha vannak, néha nincsenek. Amikor vannak, akkor is ezernyi arcuk van. Nem mindig világosak, és nem mindig súlytalanok. Néha sötétek és súlyosak. Az élet meg ilyen.

„Néha nem látják a napot, bár az égen ragyog; de szél fut át rajta és kiderül."
/Jób könyve/

Minden felhő mögött ott a fény Forrás: Shutterstock

Ha elfogadod a sokszínű létezésüket, és nem csak akkor, amikor összeszerelmezik az egedet, akkor békés életed lesz. Ha se a bárányfelhőt, se a gomolyfelhőt, se az esőfelhőt nem akarod letagadni és elhazudni, inkább egy gyönyörű természeti jelenségként nézel rájuk, miközben tudod, hogy mindegyik mögött ott a fény, akkor a békés életed megtelik boldogsággal, csodálattal és áhítattal.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.