Szörnyű tragédia: Belehalt a koronavírusba a háromgyerekes ápolónő

Forrás: JESHOOTS.COM / Unsplash -
frontvonalban harcolók ápolónő belehalt a koronavírusba koronavírus háromgyerekes ápolónő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb veszélyben azok vannak, akik a frontvonalban harcolnak a járvány ellen. Emberek millióinak életét mentik meg nap mint a nap az ápolónők és orvosok, ám van, amikor pont saját magukon nem tudnak már segíteni.

A háromgyerekes édesanya, Sarah Cooper ápolónőként dolgozott és a járvány kitörése óta a frontvonalban harcolt a betegek életéért. Majdnem két éven keresztül megúszta a koronavírust, de végül tavaly novemberben őt is ledöntötte a lábáról a kór. Nem csak Sarah, hanem egész családja megfertőződött a vírussal.

Három gyermeke siratja a frontvonalban harcolt ápolónőt (Illusztráció) Forrás: JESHOOTS.COM / Unsplash

A betegség nem kímélte az asszony három gyermekét, a 17 éves ikerpárt és a mindössze hároméves kisfiát sem. A gyerekek azonban viszonylag enyhe tünetekkel hamar meggyógyultak, az édesanya viszont egyre rosszabb állapotba került. November közepén kórházba kellett szállítani, pár nappal később pedig már az intenzíven kezelték.

Úgy tűnt, javul Sarah állapota és a családja is bizakodó volt, amikor december elején váratlanul lélegeztetőgépre kellett kötni a nőt. Még ugyanezen a napon háromszor is leállt a szíve, az utolsó alkalomnál pedig már nem tudták újraéleszteni.

– idézte Laila a Mirrornak mondott szavait a Bors. A lány egyedül maradt édesapjával, 17 éves autista testvérével és 3 éves kisöccsével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.