Bekeményítettek: itt februártól oltási kötelezettséget vezetnek be a 18 év felettieknek

Forrás: Shutterstock -
oltás Ausztria február
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Februártól oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára.

Februártól koronavírus elleni oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára, az erről szóló, kidolgozott törvénytervezetet vasárnap mutatta be az osztrák kormány.

A kormányzati elképzeléseket Karl Nehammer kancellár, Karoline Edtstadler alkotmányügyi miniszter és Wolfgang Mückstein egészségügyi tárcavezető ismertette az osztrák kancellári hivatalban tartott sajtótájékoztatón.

Februártól oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az előterjesztés értelmében március közepéig - a kezdeti, úgynevezett alkalmazkodási fázisban - még nem büntetik az oltást fel nem vett személyeket.

A tervezett büntetési keret egyébként 600-tól 3600 euróig (186 ezer forinttól 1,1 millió forintig) terjed.

A szabályozás ugyanakkor kivételt tesz a várandós nők és mindazok esetében, akik orvosi okokból nem vehetik fel a védőoltást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.