Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt távozott az élők sorából a kabarék legendás alakja, Sas József.

A színész, színházigazgató és humorista hosszú, méltósággal viselt betegség után 2021. január 17-én örökre lehunyta a szemét. A Sas-kabarék atyjának síremléke tavaly októberben készült el, és kívánságának megfelelően példaképe, Szép Ernő író mellett helyezték végső nyugalomra.

Felesége rendszeresen látogatja a sírtForrás: MTI/Soós Lajos

A 83 éves korában elhunyt nevettető özvegye egy évvel férje halála után sem tudta feldolgozni, hogy a szeretett férfi már nincs mellette. Nem csak a gyász, hanem a járványhelyzet és a folyton feltörő emlékek is megnehezítik a mindennapjait. Ennek ellenére rendszeresen kijár férje sírjához és gondozza az emléket. Ez látszik is a síron, ami tökéletes állapotban van.

A Ripost fotókat is készített Sas József sírhelyéről, a képeket ide kattintva tudjátok megnézni.

A humorista utolsó kívánsága teljesült a sírhelyével. "Míg Jóska egészséges volt, sokat beszélt az elmúlásról, hogy mit és hogyan szeretne. Amikor beteg lett, már nem került szóba, de tudom, nagy vágya volt, hogy Szép Ernő mellett nyugodhasson. Végül teljesült az utolsó kívánsága,mert három méterre pihennek egymástól. Mondhatnám, ez a véletlen műve, de szerintem a karma játszott közbe. Nagyon fájdalmas ott állni előtte. Rettenetes az egész, két napra visszavág, amikor kimegyek. Sajnos, ez van, meg kell barátkozni a halál gondolatával. Lassan majd a sajátoméval is. Én sem vagyok már fiatal, maximum fiatalos" - árulta el korábban Sas József felesége.