Ítéletidő miatt adtak ki figyelmeztetést: ezek a megyék érintettek

Forrás: MTI/Balázs Attila -
időjárás hózápor Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A késő délelőtti, déli órákban északnyugat, észak felől markáns hidegfront érkezik, ami viszonylag gyorsan átvonul az országon. A legerősebb lökések 60-75 km/h között alakulhatnak, de a fronthoz kötődő záporok környezetében alkalmanként meghaladhatják a 75-80 km/h-t is. Hét megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. 

Csütörtök


Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány cm-es hó. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Péntek


A többórás napsütés mellett észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesznek hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős lehűlés várható: délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Szombat


Változóan felhős időre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon lesznek tartósabban felhős tájak - és itt szállingózhat a hó is. Továbbra is erős lesz az északi, északnyugati szél. Marad a hideg idő +1 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap


Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen lehet havazás, amit havas eső válthat fel. Máshol rétegfelhős, részben napos lesz az ég. -2 és +2 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfő


Nagyrészt napos, hideg téli időre van kilátás. Csapadék esetleg a nyugati tájakon lehet. Reggel -12 és -3, délután -2 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.