időjárás-előrejelzés időjárás hóesés figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A markáns hidegfront és a hozzá köthető csapadékzóna elhagyja térségünket, valamint a szél is veszít az erejéből. A reggeli órákig (leginkább a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain) előforduló hózáporok helyenként lepel - 3 cm, az intenzívebb gócok esetleg ennél vastagabb hótakarót is kialakíthatnak.

Napközben ismét erőre kap az északnyugati, nyugati szél, amelyet elsősorban a Dunántúl északkeleti, keleti felén, illetve a Duna-Tisza közén viharos (ált. 60-70 km/h) széllökések is kísérhetik. 70 km/h-t meghaladó lökések elsősorban a hegyvidéki tájakon lehetnek. Átmeneti szünet után délutántól, estétől főként a Dunántúlon, illetve a középső országrészben újabb hózáporokra lehet számítani helyenként kisebb mennyiségű (ált. lepel - 2 cm) hóval. Egyes útszakaszokon a szél hordhatja a havat.

Veszprém megyében szombaton 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat, emiatt citromsárga figyelmztetés van érvényben.

Veszprém megyére figyelmeztetést adtak ki Forrás: met.hu







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.