Figyelmeztetés: több helyen is szakadni fog a hó, ezeken a területeken kell rá számítani

Forrás: Shutterstock -
hózápor hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok mindent tartogat az időjárás a következő napokra: havazás és ónos eső is jöhet.

Szombat


Hajnalban észak, északnyugat felől havazás kezdődik, reggelre az északkeleti tájakat leszámítva már többfelé hullhat a hó. A Nyugat-Dunántúlon havas eső is várható. A délelőtt folyamán gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. -1 és +3 fok között változik a hőmérséklet.


Vasárnap

A Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és szórványosan számíthatunk havazásra, havas esőre. Keleten a megnövekvő felhőkból elszórtan fordul elő hózápor. A legtöbb napsütés a Duna-Tisza-közén valószínű. Reggel -7, délután +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Ónos eső és havazás is lesz a következő napokban Forrás: Shutterstock

Hétfő


Az ország nagy részén többórás napsütés várható, de az Alpokalján borongós marad az idő, és itt szállingózhat a hó. Még mindig élénk lesz az északnyugati légmozgás. Délután fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki kisebbb havazás, hószállingózás, nyugaton havas eső, ónos eső is. Fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. 0-5 fok várható - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.