Vasárnap reggel tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban. Egy fiatal nő életét már nem tudták megmenteni. Feltehetően egy dohányzó beteg okozta a tüzet.

A kórház legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok a földszinti detoxikálóból indulhattak, valószínűleg egy dohányzó beteg miatt. A elhunyt nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy már csak a holttestét találták meg a tűzoltók. 

Az épületből 56 beteget mentettek ki. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 18 járművel több mint 70 tűzoltó érkezett, továbbá 7 mentőegység, hogy ellássák és szükség esetén átszállítsák a betegeket - írja a Bors

Tűz a Szent Imre kórházbanForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

Először az udvarra terelték a betegeket, akik leginkább pizsamában és papucsban voltak, így a többi osztályról plédeket dobáltak nekik, hogy ne fázzanak meg. Győrfi Pál elmondta, a halálos áldozaton kívül még két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával szállítottak át egy másik kórház toxikológiai osztályára.

Kásler Miklós, az EMMI minisztere is a helyszínre sietett az eset kapcsán, hogy tájékoztatást kapjon a történtekről. A kórház igazgatóját biztosította arról, hogy minden szükséges segítséget megkap.

Ilyen élményben még nem volt részem! Mindenki pánikolt, füst árasztott el mindent, alig láttunk, csak a kétségbeesett kiabálás szűrődött át, de tettük a dolgunkat, hiszen mentenünk kellett az embereket" - mondta egy éjszakás dolgozó.