Dráma: lezuhant az állványzatról és életét vesztette egy férfi az érdi iskolában

baleset dráma tragédia lezuhant meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az érdi iskola tanulói és dolgozói drámai pillanatokat éltek át. Egy állványzatról lezuhant elem okozott a súlyos balesetet: a munkás nem élte túl. 

Az érdi iskola felújításáról még tavaly év elején egyeztek meg az érintett céggel. Egy tíz méter magas állványzatot állították fel, azonban annak lebontását gondatlanul végezték. Az ügyvezető nem adott pontos eligazítást a folyamatról, a gyártói leírásról, valamint nem biztosította a bontás irányítását sem. Ráadásul erre alkalmas gépek sem álltak a munkások rendelkezésére .

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legfelső szinten dolgozó munkás nem volt a leesés ellen biztosítva. Megbotlott, gondolkodás nélkül megkapaszkodott, így megfeledkezett a kezében lévő 12 kilós elemről. Az állványelem egy védősisakot nem viselő munkásra esett, aki olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy azonnal az életét vesztette.

Az elkövető ellen vádat emeltek gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.