Olyan részeg volt a mozdonyvezető, hogy a vonat több állomáson sem állt meg

Forrás: shutterstock -
mozdonyvezető alkohol vonat részegség állomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ittas mozdonyvezetőre rendőrök vártak, miután két állomáson sem állította meg a vonatot.

Holtrészeg mozdonyvezetőt kapcsoltak le a Dunaszerdahelyre beérkező vonaton - írja a Paraméter. A Komáromból délutn háromnegyed hatkor induló személyvonat két megállónál sem állt meg. A vonatot Dunaszerdahelyen már a rendőrök várták.

A vezetőnél 2,5 ezrelék alkoholszintet mértek. A mozdonyvezetőt leszállították a vonatról, a szerelvényt pedig félreállították. A vonaton húsz utas tartózkodott, ők egy később járattal mehettek tovább.

Az 51 éves mozdonyvezetőt őrizetbe vették, foglalkozás során elkövetett ittas veszélyeztetésért kell felelnie, emellett pedig elbocsátották.

"A mai naptól kezdődően visszavonásig elrendeltem alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottunk esetében, és az ilyen tesztelések intenzitásának növelését a munkaidő végén is" – nyilatkozta Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója, aki szerint az eset rendkívül rossz fényt vet a vasúttársaság mintegy 1200 mozdonyvezetőjére.

illusztráció Forrás: shutterstock

Nemrég brutálisan megvertek és kiraboltak egy kamaszt az egyik Debrecenből Mátészalkára tartó vonaton, Nyírbátornál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.