Mindenki megnyugodhat: a Meta cáfolja, hogy kivonulna Európából

Forrás: AFP/Chris Delmas -
Facebook Meta Európa Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag nem szerettek volna fenyegetőzni. Úgy néz ki, hogy nem kell aggódniuk azoknak, akik attól féltek, hogy hamarosan Facebook és Instagram nélkül kell tölteniük a mindennapjaikat. 

Ahogy arról már mi is írtunk, a Meta azzal fenyegetőzött, hogy leállítja Európában a Facebook és az Instagram működését. Mindezt egy Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet számára készített éves bejelentésükben megtalálható állításra alapozzák, amit a múlt héten tettek közzé, mivel meg kell felelni a törvényi kötelezettségüknek - írja a femcafe.hu.

Korábban arról volt szó, hogy fontolóra veszik, hogy megszüntetik a népszerű közösségi oldalaikat Európában, mert az uniós általános adatvédelmi rendelet, a GDPR szerint az európai felhasználók adatait csakis az európai szerveren lehetséges tárolni, nem pedig az amerikain, ahogyan a vállalat most és a jövőben szeretné raktározni azokat.

A Meta cáfolja, hogy a Facebook és az Instagram is megszűnne Európában. Forrás: AFP/Chris Delmas


A Facebook anyavállalata közleményekben reagált a hírekre, amelyben határozottan cáfolta, hogy szolgáltatásaikat Európában beszüntetnék. A Metának nem áll szándékában kivonulni Európából, legalábbis ez olvasható a cég közleményében.

Arról van szó, hogy hetven más amerikai és európai céghez hasonlóan - azonosítottak üzleti kockázatokat a nemzetközi adattovábbítás tekintetében. A Metának a törvény előírja, hogy közzé tegye azokat kockázatokat, amelyekről a befektetőknek tudniuk kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.