Siketnéma szülei helyett egy tízéves kislány hívta a mentőket a bátyjához

Forrás: Thinkstock -
mentő siketnéma testvér mentős szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tízéves kislány magabiztosan tárcsázta a 112-t, amikor bátyja rosszul lett.

Még csak tíz éves az a nagyváradi kislány, aki tárcsázta a 112-es segélyhívószámot, mikor a bátyja rosszul lett. A kislány szülei siketnémák, az esetről a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) számolt be.

„Felnőtthöz illő önbizalommal és önuralommal írta le a diszpécsernek a bátyja egészségügyi állapotát. Elárulta, hogy a szülei hallássérültek, és annak érdekében, hogy a bátyja minél hamarabb orvosi segítséghez jusson, ő hívta a sürgősségit. A diszpécser útmutatása szerint megvárta, amíg kapcsolták a mentőszolgálatot, és sikerült minden szükséges információt átadnia"

-írja a Maszol.ro.

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

A közleményben kiemelték a kislány felelős magatartását, és azt, milyen példamutató, hogy ilyen fiatalon gyors döntést hozott. Korábban már beszámoltunk hasonló esetről, akkor egy ötéves kislány, Elena tárcsázta a segélyhívót, amivel megmentette édesanyja életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.