Gyász! Elhunyt Magyarország legidősebb ikerpárja

Forrás: Shutterstock -
gyász Sebál Edit legidősebb Cegléd Sebál Teréz egypetéjű ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egypetéjű ikerpár, Sebál Edit és Sebál Teréz 101 évet éltek, és csupán 18 nap különbséggel távoztak az élők sorából. A testvérek mindent együtt csináltak egész életükben.

Életük 101. évében – egymást 18 nappal követve – meghaltak az ország legidősebb egypetéjű ikrei Cegléden – írja közösségi oldalán a KÖD. A húgánál csupán tíz perccel idősebb Editet tegnap, február 15-én helyezték örök nyugalomra, nem sokkal korábban elhunyt húga, Sebál Teréz közelében, a ceglédi Kálvária temetőben.

A Facook-bejegyzésben azt írják, hogy Sebál Edit és Sebál Teréz (Ladányi Ferencné és Ladányi Jánosné) 1921. november 23-án Cegléden születtek. Mindketten 1945-ben mentek férjhez, az egyik esküvőt tavasszal, a másikat ősszel tartották. Mindketten fekete menyasszonyi ruhát viseltek, és a paptól egy-egy mirtuszágat kaptak - a háború utáni években ez gyakori volt. Teréz az Utasellátónál volt csapos, később gazdaasszony, Edit a főpostán volt portás.

A testvérek minden együtt csináltak. Egymás mellett laktak, együtt kertészkedtek, együtt jártak piacra. Minden napot azzal kezdtek, hogy felhívták egymást telefonon.

Négy gyermek, hét unoka és tizenegy dédunoka őrzi emléküket.

Néhány nappal ezelőtt, nyolcvankilencedik születésnapját követően elhunyt Bródy Sándor (Alexander Brody), nemzetközi hírű üzletember és író.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.