15 méter mély kútba zuhant négyéves kisfiú Előszálláson: mentőhelikopterrel szállították kórházba

mentőhelikopter kút lezuhan kórház Előszállás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
15 méter mély kútba esett egy kisfiú a Fejér megyei Előszálláson – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A családi ház udvarán található kútban szerencsére nem volt víz, és mivel benőtte a borostyán, nehéz megítélni, hogy eshetett bele a kisfiú. A tűzoltók, miután eltávolították a gallyakat és az ágakat, folyamatosan beszéltek a kisfiúhoz, míg a mentése zajlott.

„Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, Zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négy éves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, és felhoztuk"

– írták a drámai esetről.

A tizenöt méter mélyen lévő gyermekhez egy tűzoltó ereszkedett le mentőkötéllel, majd karjában tartva, magához ölelve hozta felszínre a kisfiút. A gyermeket súlyos sérültként mentőhelikopter szállította kórházba -idézte a Bors a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság posztját.

Sajnos, nem ez a kisfiú az egyetlen, aki kútba zuhant: az elmúlt években sok ehhez hasonló baleset történt. 2019-ben a kétéves Julen Rosello a szülei szeme láttára zuhant egy kútba, de az ő életét már nem sikerült megmenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.