Kifakadt a Hollandiában megölt családanya édesapja: "Ha a kezeim közé kerülne Jan, nem ismernék irgalmat"

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság Hollandia DNS-minta Oranje csatorna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 2019 végén tűnt el az a magyar nő Hollandiában, akinek később az Oranje csatornából került elő a holtteste. A családanyát tetoválásai és a DNS-e alapján azonosította a holland rendőrség.

"Magyarországon a lányom eltűnése után leadtam a DNS-mintámat, amit aztán kiküldtek Hollandiába. Azt mondták, hogy mindkét helyen sok az ismeretlen holttest, és alkalomadtán összevethetik az anyaggal. Ugyanebből a célból fényképeket kértek Éváról, melyeken jól látszanak a tetoválásai. Most ezeknek köszönhetően sikerült a gyermekem azonosítása. Mivel az eljárás időigényes, napokig nem is tudtam, hogy Éva földi maradványai előkerültek" - mondta el a Borsnak a gyászoló édesapa, István.

Forrás: Shutterstock

"A lányom holttestét január 7-én találták meg az Oranje csatornában, nekem azonban csak 12-én szóltak a miskolci nyomozók. Mivel nem tudták a telefonszámomat, kijöttek a lakásomra. Bárki elképzelheti, mit éreztem, amikor konkrétan megtudtam azt, amit egyébként is sejtettem" – tette hozzá a férfi, aki szerint a holland rendőrség elkésett, nem tettek lépéseket, pedig az édesapa biztos volt benne, hogy lányát fogva tartja drogbáró férje, Jan.

"Ha a holland rendőrség időben lépéseket tesz, Éva még mindig él! Ez a meggyőződésem. A gyermekem halálába beletörődni nem tudok, azt szeretném, hogy Jan méltó büntetést kapjon. A legjobb az lenne, ha a kezeim közé kerülne, bárki biztos lehet benne: ahogy ő sem tette, én sem ismernék irgalmat" - nyilatkozta, és azt is elmondta, ő maga szeretett volna Hollandiába utazni, de a járvány miatt nem tehette meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.