Ötvenlakásos társasház gyulladt ki: a tűzoltók sem láttak még ilyet

Forrás: MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein -
társasház tűz Essen Németország lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy ötvenlakásos társasház hétfő hajnalban a németországi Essenben
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy esseni társasháznál 2022. február 21-én. Forrás: MTI/AP/DPA/Christoph Reichwein

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A társasház 39 lakása kiégett, a többit a füst és az oltóvíz tette tönkre. Az épület omlásveszélyessé vált. A lakók az ingatlanokban tárolt értékeiket mind elveszítették. A városi önkormányzat gyógyszereket, tisztasági szereket és ruhákat biztosít nekik.

A társasház tulajdonosa - a tartományban több mint 120 ezer bérlakást üzemeltető Vivawest - közölte, hogy segélyalapot hoz létre a károsultaknak, azonnali támogatásként szállodában helyezi el őket, és később új lakást kínál fel mindenkinek. A többség a cég segítsége nélkül talált szállást hétfőre, így 27 ember elhelyezéséről kellett gondoskodni - írja az MTI.

Magyarországon több tűzeset volt az elmúlt időben, nemrég a VIII. kerületben égett teljes terjedelmében egy lakás, korábban pedig 25 méter magas templomtorony égett ki Ajkán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.