Az internet sztárja lett az a 100 éves férfi, aki élve mumifikálhatta magát

Thaiföld önmumifikáció szerzetes mumifikálás szokusinbucu a világ legidősebb embere
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napokban egyre többen nézik azokat a videókat, amelyeknek egy thai férfi a főszereplője. A több mint százéves szerzetes a világ egyik legöregebb embere, aki egyesek szerint élve mumifikálhatta magát. Ez lehet a hosszú életének titka.

A valóságban "mindössze" 109 éves thai szerzetesről unokája készíti a videókat a legnépszerűbb közösségi felületre, a TikTokra. A felvételeket egyre többen nézik, és napról napra nő a fiatal lány követőtábora. Érthető a népszerűség, ugyanis nem mindennapi látvány az idős szerzetes, aki egyesek szerint élve mumifikálta magát.

@auyary13

ช่วงนี้อากาศเปลี่ยนแปลงบ่อย ลูกศิษย์หลวงตาอำคาดูแลตัวเองกันด๋าเด้อ

♬ เสียงต้นฉบับ - ทีม สกลนคร

Az önmumifikáció nem kitaláció, hanem egy japán, rituális öngyilkosság. A szokusinbucu során a szerzetesek hatalmas önfegyelmet gyakorolva közel 2000 nap (5 és fél év) alatt teljesen megszabadítják testüket minden zsírtól és nedvességtől. A folyamat lezárásaként egy apró kősírban, lótuszülésben helyezkednek el, ahova egy apró csövön keresztül jut csak be a levegő.

A rituális öngyilkosságot betiltották, és manapság egyetlen szerzetesi rendben sem gyakorolják.

Az interneten most népszerűvé vált férfiról nem tudni, hogy ezt a módszert követi-e, de a testében láthatóan alacsony a zsír és nedvesség aránya – számolt be a hírről a DailyStar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.