Orosz-ukrán háború: az oroszok elfoglalták Csernobilt

Oroszország Ukrajna ukrajna háború Orosz-ukrán háború atomerőmű orosz ukrán háború Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtök este az orosz hadsereg elfogalta a csernobili atomerőművet. Sajtóinformációk szerint a kezelőszemélyzetet túszként tartják fogva.

A Reuters azt írta, a hírt az ukrán elnöki hivatal tanácsadója is megerősítette. Azt mondták, lehetetlen megmondani, hogy a csernobili atomerőmű biztonságos-e az oroszok irányítása alatt. Az atomerőmű vezetése már reggel távozott, így nem volt senki, aki az erőmű védelmére utasításokat adjon.

Az orosz katonai erők Csernobilban Forrás: EyePress News / EyePress via AFP

Február 22-én Vlagyimir Putyin orosz elnök reggeli beszéde után az orosz szárazföldi erők bevonultak Ukrajnába. A háború aktuális történéseiről részletesen az Origón olvashattok.

A csernobili atomerőmű városa egyébként szellemvárossá változott a katasztrófa után, de egyre több kalandos kedvű turista látogatott már oda az utóbbi időben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.