Szijjártó Péter: "Nem engedélyezzük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
fegyver Szíjjártó Péter Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy hazánk hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajna területére, azt azonban nem engedélyezik, hogy halált okozó fegyvereket átszállítsanak az ország területén.

Szíjjártó Péter a koszovói kollégájával, Donika Gervalla-Schwarzcal tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Magyarország nemzeti, két oldalú alapon nem megy bele a fegyverszállításba.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, amelynek értelmében nem engedélyezzük a halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén, tekintettel arra, hogy ezek a szállítmányok könnyen válhatnak célpontjává katonai támadásoknak" - kezdte, majd folytatta: "ezt a döntésünket Magyarország, valamint a kárpátaljai magyar közösség biztonsága indokolja".

Nemrég a Magyar Honvédség titoktartásra kérte a magyar embereket: bárki bármit tud a magyar csapatokról, ne árulja el senkinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.