Ez vár ránk a következő napokban: nem lesz benne örömünk

Forrás: Shutterstock -
tavasz időjárás mínusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyenként mínusz 10 Celsius-fokos hideggel kezdődött a tavasz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán kedden közétett bejegyzéséből.

Kitértek arra is, hogy a Dunántúl középső és déli megyéiben nagy területen vékony hóréteg is maradt a meteorológiai tavasz első reggelére. Emellett a kiderülő égnek és a nagyobb területen mérséklődő szélnek köszönhetően csaknem országszerte fagyott, a fagyzugokban mínusz 10 fok körüli minimumokat is regisztráltak - írták. Ugyanakkor azt írták: a napsütésben gyorsan emelkedik a hőmérséklet, így a délutáni csúcsértékek a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az előrejelzés szerint kedden a nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik. Az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében erős a szél. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 10 fok között várható. Késő estére mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő. A hét további részében nem várható érdemi csapadék. és hajnalonként továbbra is többfelé várhatók mínuszok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.