Friss hazai adatok: ennyien fertőződtek meg koronavírussal az elmúlt 24 órában

COVID-19 halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 6 396 404 fő, közülük 6 173 237 fő a második, 3 816 971 fő már harmadik oltását is felvette. 3064 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 800 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 286 emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 618 574 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 186 főre csökkent. 2961 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A kormány bejelentette, hogy kivezeti a még meglévő járványügyi korlátozásokat és hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség is. Ma délután és szombaton is folytatódik az oltási akció a kórházi oltópontokon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, ezért a kormány kivezeti a koronavírus-járvány miatti korlátozások döntő többségét, és hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. A kormány kivezeti azt a szabályt is, amely biztosítja, hogy a munkáltató kötelezővé tegye a koronavírus elleni oltást, kivétel ez alól a szociális és az egészségügyi dolgozók. A kormány fenntartja az egészségügyi veszélyhelyzetet, a kormány cselekvőképességének fenntartása érdekében egy esetleges újabb járványhullám megfékezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.