"Ukrajnában vér- és könnyfolyók folynak" - Ferenc pápa két bizalmas munkatársát küldte a háború sújtotta országba

Forrás: AFP/Tiziana Fabi -
Oroszország Ukrajna háború Orosz-ukrán háború Ferenc pápa orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szentszék készen áll mindent megtenni a béke érdekében - hangsúlyozta Ferenc pápa az Úrangyala-imádság után mondott beszédében vasárnap. A katolikus egyházfő szavai szerint néhány napja Ukrajnában tartózkodik két bizalmas munkatársa, a lengyel Konrad Krajevski bíboros, az Apostoli Alamizsnahivatal vezetője, valamint a cseh származású Michael Czerny, az Átfogó Emberi Fejlődésért felelős vatikáni dikasztérium ideiglenes prefektusa.

"A két bíboros jelenléte a pápa és az egész keresztény nép jelenlétét bizonyítja: közel akarunk lenni, hogy mondhassuk, a háború őrültség, álljatok meg, legyetek szívesek, lássátok meg a kegyetlenséget" - mondta Ferenc pápa. Hangoztatta, hogy a Szentszék készen áll mindent megtenni a béke szolgálatában.

Azt mondta, Ukrajnában vér- és könnyfolyók folynak: nem katonai műveletről van szó, hanem háborúról, amely halált, pusztítást és nyomort szít. Az egyházfő a fegyveres támadások leállítását kérte, a tárgyalás és a józan ész előtérbe helyezését, és azt, hogy tartsák tiszteletben a nemzetközi jogot. tartása.

Ferenc pápa két bizalmas munktársát küldte Ukrajnába Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Humanitárius segítséget és humanitárius folyosók megnyitását sürgette, életmentő segítséget az ostrom alatt álló térségekben, ahol az embereket a bombák és a félelem tartja szorongásban. A pápa beszéde alatt többen ukrán zászlókat lobogtattak a Szent Péter téren. A pápa kifejtette: egyre több az áldozat és a menekülő, főleg édesanyák és gyerekek. A háborútól szenvedő országban óráról órára ő a humanitárius segítség szükségessége.

Az egyházfő köszönetet mondott a menekülteket befogadóknak, és megköszönte az információszolgáltatásért életüket kockáztató újságírók munkáját is, akik lehetővé teszik, hogy közel legyünk a lakosság drámájához, és lássuk a háború kegyetlenségét.

Már több mint 1,2 millióan menekültek el Ukrajnából a háború elől, de számuk tovább fog növekedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.