J. K. Rowling is beszáll az ukrajnai gyerekek megsegítésébe: akár 1 millió fontot is adományozna

Forrás: WireImage/2018 Samir Hussein/Samir Hussein -
Ukrajna orosz-ukrán konfliktus Orosz-ukrán háború gyerekek J. K. Rowling
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harry Potter-regényfolyam szerzője, J. K. Rowling hétfőn bejelentette, hogy kész akár egymillió fontot (476 millió forintot) is felajánlani az ukrajnai gyerekek megsegítésére.

Az 56 éves világhírű brit író csatlakozott az általa alapított Lumos jótékonysági szervezet adománykérő felhívásához. A szervezet egymillió fontot akar gyűjteni, és Rowling vállalta, hogy egymillió fontig megduplázza a befolyt összeget.

Forrás: WireImage/2018 Samir Hussein/Samir Hussein

Az író köszönetet mondott mindenkinek, aki már csatlakozott az adománygyűjtéshez. Mint írta: "önök teszik lehetővé, hogy a Lumos folytathassa létfontosságú munkáját a legkiszolgáltatottabb ukrajnai gyermekek megsegítésére".

A jótékonysági szervezet élelmiszert, higiéniai és egészségügyi termékeket szállít az ukrajnai menhelyeken és nevelőszülőknél élő gyermekek ellátására - írja MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.