Amíg a halál el nem választ: a fronton házasodott össze két ukrán katona

esküvő Ukrajna házasság ceremónia front Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború ukrán katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napról napra egyre többen halnak meg a harcokban Ukrajnában. A közel két hete kirobbant orosz-ukrán háborúban nemcsak katonák, hanem civilek és gyermekek is életüket vesztik, miközben a bombázások során városok pusztulnak el. Az élet azonban ilyen szörnyűséges körülmények között is utat tör magának.

Nem sokkal a háború kitörése után megszületett a front első babája, akit az óvóhellyé alakított kijevi metróállomáson hozott világra az édesanyja. A nők és a gyerekek igyekeznek elhagyni a harcteret, de sok várost körbezárt az orosz haderő, és esélytelen kijutniuk. A férfiak pedig hiába menekülnének, az ukrán határt sehol sem léphetik át a 18 és 60 év közöttiek.

Az ukrán lakosság döntő többsége viszont nem szeretne menekülni, sőt készek felvenni a harcot az orosz katonákkal. Két ukrán harcos pedig nemcsak hazája, hanem egymás iránt is elkötelezett, így a fronton fogadtak örök hűséget. A szívszorító ceremónián katonatársaik mellett a haditudósító újságírók és fotósok is részt vettek.

– írta közösségi oldalán Vitalij Klicsko, Kijev főpolgármestere a Bors szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.