A meteorológus szerint ez vár ránk a hosszú hétvégén: így készüljünk

Forrás: shutterstock -
tavasz tavaszi idő időjárás hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú hétvégén napos, helyenként fátyolfelhős, de kellemes, tavaszi idő várható a meteorológus szerint.

"Csütörtökön, az ország keleti felén erős lökésekkel kísért északkeleti szél fúj majd, de nyugatabbra mérsékeltebb, néhol élénkebb lesz a légmozgás" – mondta Pártai Lucia meteorológus. Hozzátette, hogy napos időre számíthatunk, helyenként átmeneti felhősödéssel. Csütörtök éjjel a keleti térségben még erős lesz a szél, de csillagfényes lesz az éjszaka, csupán hajnalban kell erősebb fagyra készülni.

Illusztráció Forrás: shutterstock

"Pénteken már zömében mérsékelt légmozgás ígérkezik, de keleten még megélénkülhet az északkeleti szél. Szikrázó napsütés várható. Éjjel viszont ismét erősebb fagyra van kilátás" - mondta Pártai. Azonban hétvégére már nyugodtan szervezhetünk szabadtéri programokat, csupán hajnalban lehet fagy, de napról napra emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható, rövidebb napos időszakokkal. A Nyugat-Dunántúlon kevesebb lesz a felhőzet, ott akár több órára is kisüthet a nap.

A tavasz közeledtével ideje arcbőrünket is felkészíteni a szép időre. Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a tavaszi arcápolásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.