Orosz-ukrán háború: jégkorongozó gyerekeket és családjaikat menekítettek ki Ukrajnából Debrecenbe

Forrás: Unideb.hu -
Oroszország jégkorong Ukrajna Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború Debrecen gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harminchat zaporizzsjai és dnyiprói, többségében jégkorongozó fiatalt menekítettek ki Ukrajnából Debrecenbe. Az édesanyjukkal, testvéreikkel érkező fiatalok a Kartács utcai egyetemi kollégiumban várhatják meg a fegyveres konfliktus végét - közölte az egyetemi sajtóiroda.

Azt írták, a Debreceni Egyetem (DE), a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) és a Debreceni Hoki Klub (DHK) összefogásának köszönhetően menekülhettek meg a fiatalok az ukrán-orosz háború borzalmai elől.

Jégkorongozó gyerekeket és családjaik érkeztek Urajnából Debrecenbe Forrás: Unideb.hu

A 7-14 éves fiatalok és szüleik kimenekítését a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) közvetítésével az ukrán sportági vezetők kezdeményezték a napokban. Az MJSZ először a keleti országrész klubjait, közöttük a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatát mozgósította - tudatta az egyetem. A szállításhoz szükséges autóbuszt a DEAC, míg az étkezést a Campus Nonprofit Kft. biztosította. A találkozó az ukrán-szlovák határon fekvő Nagyszelmencen volt kedd délután, a csoport akkor már 31 órája úton volt. A klub 50 ételcsomagot, valamint ásványvizet vitt a kis jégkorongozóknak és családtagjaiknak - idézte a közlemény Bács Zoltánt, a DE kancellárját.

Az utánpótláskorú jégkoronggal foglalkozó Debreceni Hoki Klub elnöke, Plásztán-Brehószki Márta kiemelte, hogy az egész magyarországi jégkorong-társadalom összefogott a gyerekekért és szüleikért.
"Amíg a Debreceni Egyetem és a DEAC a szállításban és az elszállásolásban segít, addig a nyugati országrész klubjaitól például hokis felszerelések érkezhetnek, hogy a fiatalok játszhassanak addig is, amíg nálunk tartózkodnak" - mondta a klubelnök.

Az ukrán jégkorongozó gyerekeket és családtagjaikat szállító autóbusz kedd este érkezett meg a debreceni sportkollégiumba - jelezte az egyetemi sajtóiroda.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.