Kifoghat a -20 fokos hideg az orosz katonákon: halálra fagyhatnak a tankokban

Forrás: EyePress via AFP -
katonák Ukrajna hideg orosz Orosz-ukrán háború tank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég kiderült, hogy egy több mint 60 kilométer hosszú konvoj ért Kijev közelébe, ami még mindig egy helyben áll. Az orosz katonák azonban nincsenek felkészülve az akár -20 fokos hidegre, amit a tankokban szinte képtelenség hosszú távon kibírni.

A 64 kilométer hosszú konvoj 50 kilométerre van az ukrán fővárostól, de arra a katonák nincsenek felkészülve, hogy a -20 fokos hidegben várakozzanak. Információk szerint a konvoj azért ennyire hosszú, mert a jeges időben sorra adják meg magukat a járművek. Egy leszerelt brit katonai vezető arról beszélt a Daily Mailnek, hogy a tankok ilyenkor 40 tonnás fagyasztóvá válnak, ami igencsak lecsökkenti a lojalitást.

Kifoghat a -20 fokos hideg az orosz katonákon: halálra fagyhatnak a tankokban Forrás: EyePress via AFP

"Elvileg azért álltak meg, mert technikai problémáik vannak, és üzemanyaguk sincs elég"

- nyilatkozta a biztonságpolitikai szakértő, Glen Grant, majd hozzátette, hogy a katonák sokáig nem várhatnak egy helyben, mert akár halálra is fagynak az akár -20 fokos hidegben.

A hideg egyébként az ukrán menekülteknek, civileknek is megnehezíti a dolgát.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, bővebb infomációkért kattints IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.