Késsel támadt egy New York-i múzeum dolgozóira egy férfi

késelés New York-i Modern Művészetek Múzeuma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Késsel támadt a New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) dolgozóira szombaton egy férfi, mert nem engedték be - közölte az amerikai nagyváros rendőrsége. A férfit korábban kitiltották a múzeumból rendzavarás miatt. Az elkövető megsebesítette a dolgozókat, majd elmenekült a helyszínről.

A két áldozatot szúrt sebekkel szálltották kórházba. John Miller városi rendőrfőnök-helyettes sajtótájékoztatóján közölte, hogy a két női dolgozó fel fog épülni.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi után, aki rendszeres látogatója volt a manhattani múzeumnak és ismert volt a hatóságok előtt is korábbi rendbontások miatt. Legalább egy ilyen incidens volt a MoMA területén az utóbbi napokban.

Miller szerint a férfi tagsági kártyáját pénteken vonták vissza, de szombaton délután egy filmvetítésre próbált bejutni. Amikor megtagadták számára a belépést, dühbe gurult és átugorva a portáspulton, késsel esett neki a dolgozóknak. A múzeumot kiürítették.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.