Tavaszias napok jönnek: itt az igazi kirándulóidő

Forrás: Shutterstock -
tavasz március időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kemény mínuszok után a déli-kora délutáni órákban igazi, tavaszi időre számíthatunk. 

Hétfő


Sok napsütésre számíthatunk, csak délután nyugat felől növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem alakul ki. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. Délután11-12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd


Március 15-én, nemzeti ünnepünk napján eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen, majd délutántól egyre vastagbb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Eső azonban csak késő estétől fordul elő. 10 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél élénk lesz.

Forrás: Shutterstock

Szerda


Délig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső, a hegyekben akár havas eső, hó. Délután aztán északkelet felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. 5 és 13 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Az északi, északkeleti szél élénk lesz.

Csütörtök


A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék nem fordul elő. 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk. A keleti szél élénk lesz.

Péntek


Erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól már szórványosan alakulhat ki záporeső. A keleti szél egyre inkább megerősödik. 5-11 fok valószínű - olvasható a Köpönyegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.