Ukrajnai háború: ennyi menekültet fogadtak hétfőn a fővárosi pályaudvarokon

Fotó: Koncz Márton - Origo -
ukrajnai háború Orosz-ukrán háború menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az ukrajnai háború elől menekülve hétfőn 3337 ember, köztük 1018 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A rendőrségi honlapon azt írták: a legtöbben információt kértek és egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

A fővárosi és vidéki szálláshelyeken 73 ember, köztük 36 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok segítségével oldották meg - tették hozzá.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Emlékeztettek: a BRFK és a Készenléti Rendőrség a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásukért, szállításukért, elszállásolásukért a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - olvasható a közleményben.

Az orosz-ukrán háborúról cikkeinket ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.