Újabb nagy művész lett a háború áldozata: meghalt az ukrán balett legnagyobb sztárja

Forrás: Shutterstock -
Orosz-ukrán háború balett-táncos Artem Dacisin orosz ukrán háború ukrán balett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
43 éves korában  mehalt Artem Dacisin vezető ukrán balett-táncos, miután mintegy három hete megsebesült a Kijev elleni orosz támadásokban - írta a BBC hírportálja.

Az Ukrán Nemzeti Opera korábbi szólótáncosa kórházban hunyt el pénteken - mondta el Tatjana Borovik, a művész egy barátja, aki Facebook-bejegyzésében fájdalmát fejezte ki.

Alexej Ratmanszkij orosz-amerikai koreográfus szintén szomorúságának adott hangot Facebook-posztjában. Ratmenszkij, a kijevi opera korábbi vezető táncosa és a moszkvai Bolsoj Balett egykori művészeti vezetője jelenleg a New York-i American Ballet Theatre művésze. Bejegyzésében azt írta, Dacisin azokba a sebesülésekbe halt bele, amelyeket február 26-án szerzett, amikor egy orosz tüzérségi támadás közben lövések érték.

"Gyönyörű táncos volt, akit szerettek a kollégái. A fájdalom elviselhetetlen" - tette hozzá Ratmanszkij.

Dacisin halálhírét megelőzően számoltak be a Twitteren a kijevi Nemzeti Akadémiai Ifjúsági Színház egyik tagja a 67 éves Okszana Svec haláláról, aki az egyik kijevi lakóházban lakott, amelyet támadás ért. A színésznőt korábban az ország egyik legnagyobb presztízsű díjával tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.