Szívszorító: Újra találkozott édesanyjával a 11 éves ukrán kisfiú, aki egyedül lépte át a határt - Fotó

Ukrajna kisfiú Orosz-ukrán háború menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, egyedül menekült Szlovákiába a háború elől egy 11 éves ukrán kisfiú, akinek csupán egy telefonszámot írtak a kezére. Időközben a gyermek újra találkozott az édesanyjával.

A szlovák rendőrség számolt be a szívszorító történetről: a Facebookon képet is mutattak a kisfiúról. Azt írták, a gyermek Zaporizzsjából érkezett a határra, teljesen egyedül.

Egy hátizsák volt nála, és egy telefonszám a kezére írva. A szüleinek Ukrajnában kellett maradnia. Az önkéntesek gondoskodtak róla a határon, adtak neki enni, inni, és meleg helyre vitték. A kezére írt telefonszámnak és az útlevelében lévő papírnak köszönhetően az önkéntesek fel tudták venni a kapcsolatot a rokonaival, akik el is indultak érte.

A szlovák rendőrség közösségi oldalán azt írták, a kisfiú mindenkit elvarázsolt a mosolyával, bátorságával és elszántságával.

Időközben a fiú anyja, nagyanyja és a kutyájuk is útnak indultak, a héten pedig végre találkoztak a kisfiúval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.