Repülőgépbalesetben vesztette életét a sztárfocista: kiderült, mi okozta a halálát

Emiliano Sala repülőgép baleset tragédia sztárfocista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sokkal azután, hogy hatalmas összegért új klubhoz igazolt, tragikus körülmények között életét vesztette az argentin sztárjátékos. A friss vizsgálati eredmények szerint ájult volt, amikor lezuhantak.

Három évvel ezelőtt, 2019 januárjában igazolt az angol élvonalhoz tartozó Cardiff City csapatához az argentin sztárfocista, Emiliano Sala. A játékos a szerződés megkötése után magánrepülővel érkezett volna a walesi fővárosba, de a gép lezuhant, és csak február elején került elő a holtteste.

Három éve veszítette elétét Emiliano Sala Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

A nyomozás során kiderült, hogy többen is hibáztak: a repülőgépet működtető férfi 18 hónapos börtönbüntetést kapott a szabályszegésekért, míg a pilótát a baleset előtt fél évvel külön megkérték, hogy ne vezessen a sorozatos légügyi szabálysértések miatt.

A nemrég nyilvánosságra került halottkémi jelentés szerint Emiliano Sala és a pilóta sem volt eszméleténél, amikor lezuhantak.

A szervezetükben ugyanis olyan magas volt a szén-monoxid-szint, hogy szinte biztosra vehető, hogy már a levegőben elájultak. A focista halálát viszont nem ez, hanem a becsapódás következtében keletkezett súlyos fej- és mellkasi sérülések okozták – írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.