"Semmi sem szent számukra" - a frontról adott interjút egy Ukrajnában harcoló magyar katona

Forrás: MTI/AP/Andrew Marienko -
Oroszország Ukrajna háború Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború magyar származású katona Kárpátalja frontvonal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan egy hónapja zajlanak a harcok Ukrajnában. Az orosz-ukrán háború miatt több, mint hárommillióan hagyták már el az országot, közülük sokan Magyarországon keresnek menedéket. Az orosz katonák ma már nemcsak a katonai támaszpontokat, hanem a civilek lakta területeket is támadják.

A fronton harcolók között van több kárpátaljai, magyar származású férfi is. Az egyikük nemrég egy interjúban mesélt arról, mire van szüksége a katonáknak, és hogyan is zajlik valójában a háború.

– idézi a Blikk a magyar katona szavait. Péter elmondta, hogy a fronton kötszerre és gyógyszerre lenne leginkább szükség, miközben folyamatos az élelmiszer-ellátás az Európai Uniónak és a nemzetközi segélyszervezeteknek köszönhetően.

Sok ukrán várost lebombáztak az oroszok, Harkiv jelentős része romokban (Illusztráció) Forrás: MTI/AP/Andrew Marienko

Az ukrán lakosságnak nemcsak a bombázások miatt kell rettegnie, hanem a fosztogató orosz katonák is riadalmat okoznak.

"Egyes orosz csapatok számára az Ukrajna elleni háború – sajnos – a haszonszerzés egyik formája. Bizonyos részük fosztogat, a martalócok is sokan vannak, vagyis semmilyen morálról nem beszélhetünk a köreikben, semmi sem szent számukra" – mesélte Péter, aki elárulta, hogy az ukrán katonák számára egy végkimenetel lehetséges, mégpedig a győzelem.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.