Borzalmas! Meghalt egy ember lakástűzben Nyékládházán

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
gyász baleset tragédia lakástűz MTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember meghalt, miután kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakóépület pénteken későn este Nyékládházán, az Ady Endre utcában.

A miskolci hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság tizenegy tűzoltója több oldalról oltotta el a lángokat két technikai eszközzel - tájékoztatott a katasztrófavédelem. A kigyulladt épületben egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni - tették hozzá.

A házban a bútorok mellett felhalmozott papírhulladék és egy vegyes tüzelésű kályha is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet egy kipattanó szikra okozta. A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lakásban felhalmozott felesleges tárgyak, anyagok fokozott tűzveszélyt jelentenek, egy gyúlékony anyagokkal teli szoba akár öt perc alatt lángba borulhat - figyelmeztettek.

Az utóbbi időben több halálos kimenetelű lakástűz is volt, legutóbb Szigetszentmiklóson égett benn egy férfi a házában, azelőtt pedig Békésen találtak holttestet egy kigyulladt házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.