"A mi háztömbünkben landolt egy bomba" - megrázó családi tragédiákkal szembesülnek a magyar önkéntesek

háború Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Magyarország családi tragédia bombatalálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapja tart már az orosz-ukrán háború, és több mint hárommillió ember volt kénytelen elhagyni az otthonát. A menekültek többsége Lengyelország felé lépte át az ukrán határt, de sokan érkeztek Magyarországra is. A menedékkérők első állomása a BOK Sportcsarnokba vezet.

A BOK Sportcsarnokban orvosi segítség, étel, ital, tolmács, igény esetén állatorvos és gyereksarok is várja az Ukrajnából menekülőket. A mintegy 4400 négyzetméter alapterületű épület éjjel-nappal nyitva áll a rászorulók számára. Az ott dolgozók nap mint nap szembesülnek a háború tragédiájával, a szétszakadt családokkal, az őket ért veszteségekkel.

Vicki és édesanyja, Alla két nappal ezelőtt érkezett Magyarországra, mindössze egy bőröndnyi holmit hoztak magukkal. Nem volt idejük összepakolni, azonnal menekülniük kellett.

Éjjel-nappal nyitva van a BOK Sportcsarnok a menekültek számára Forrás: Nagy Boglárka

– mondta Alla a Borsnak, aki nincs egyedül a problémájával. Anna, egy másik menekült hölgy a háború kirobbanása óta nem beszélt a férjével, mivel rögtön az első nap besorozták.

A vezető kép illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.