Koronavírus: továbbra is enyhén emelkedik az örökítőanyag-koncentráció a szennyvízben

Forrás: Science Photo Library -
járvány szennyvíz koncentráció MTI koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a honlapján.

Azt írták, a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten továbbra is enyhe emelkedést mutat - írja az MTI.

A megyeszékhelyek több mint felében - Budapesten, Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen - emelkedő tendencia figyelhető meg, csökkenés egyik vizsgált városban sem tapasztalható. A koncentrációk Szekszárd és Veszprém kivételével minden vizsgált településen az "emelkedett" tartományba esnek.

Koronavírus művészi illusztrációja Forrás: Science Photo Library

Az NNK arra kérte azokat, akik még nem adatták be a koronavírus elleni védőoltást, hogy tegyék meg mielőbb, akiknek pedig a második oltását követően eltelt több mint négy hónap, éljenek a megerősítő oltás lehetőségével.

A koronavírus-járvány ötödik hulláma már leszálló ágban van, kutatók egy csoportja azonban beazonosította a koronavírus egy új mutációját, amelyet rutinvizsgálat közben sikerült kiszűrniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.