A hétvégén is marad a borongós időjárás: eddig lesz szükség az esernyőre

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
eső tavasz időjárás esernyő időjárás 2022 előrejelzés időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a múlt hét végén és a hét első napjaiban szinte nyárias volt az időjárás, végül megérkezett a várva várt eső. Mutatjuk, milyen idő lesz a következő napokban!

Ahogy arról mi is írtunk, a lezúduló csapadék miatt több megyére figyelmeztetést adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken északnyugaton már csak elszórtan, délen és keleten még több helyen várható eső, zápor, sőt zivatar is. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, a hőmérséklet 9 és 19 fok között alakul.

Szombaton is borongós időre számíthatunk. Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte csak szórványosan, estétől ismét egyre több helyen alakul ki eső, amit északnyugaton és a hegyekben havas eső, havazás válthat fel. A hőmérséklet 3 és 15 fok közé csökken, Északnyugaton télies idő lehet.

Vasárnap hajnalban több helyen lehet havas eső, látvány havazás, majd a délelőtt folyamán ismét folyékony halmazállapotú csapadék valószínű. Délutánra az eső a Dunától keletre eső területekre korlátozódik, és fokozatosan gyengül az intenzitás. Mindössze 4-9 fok lesz délután, ráadásul a viharossá fokozódó ÉNy-i szél tovább ront a hőérzeten - írja a köpönyeg.

Hétvégén az esőt helyenként havazás váltja. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.