időjárás-előrejelzés időjárás áprilisi tél hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord szombaton, másutt tíz centiméternyi hó esett vasárnap reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták: szombaton országszerte hűvös, télies idő volt. Budapesten a meteorológiai szolgálat János-hegyi állomásán csak 2,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord. Az eddigi fővárosi rekordot 1944-ben regisztrálták: akkor 3,7 fokos csúcsértéket mértek.

A legtöbb hó a Dunántúlon, azon belül is a Dunántúli-középhegységben esett. A legnagyobb hóvastagságot Komárom-Esztergom megyében, Tardoson regisztrálták, ott tíz centiméternyi hó hullott.
Ugyanakkor kiemelték: a hótakaró a legtöbb helyen fokozatosan elolvad, de a magasabban fekvő részeken maradhatnak havasabb tájak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.